- Køretur gennem Vadehavet til Mandø -

mandoe-bus

Mandø ligger midt i Nationalpark Vadehavet. Men en køretur gennem Vadehavet kan man nå Mandø. Man skal køre afsted ved lavvande på en offentlig vej, Låningsvejen. Låningsvejen er hævet over havbunden, men oversvømmes to gange i døgnet af tidevandet, hvor man ikke kan køre på den til eller fra Mandø. 

Mandoe-traktor-tur

Man kan bestille en tur via traktor busserne som holder til ved Vadehavscenteret, fra busserne har man et godt udsyn over Låningsvejen og er sikker på man kommer til Mandø i god behold. Man kan også vælge at køre selv. Her anbefales det at kontakte Ellen fra Brugsen på Mandø på +45 75 44 51 02 og få information om tidevandet.

mandoe-vadehavet

Låningsvejen er en offentlig anlagt vej fra fastlandet, ved Vester Vedstedt ud til Mandø By. Tidevandet er afhængigt af månen og blæsten. Turen gennem Vadehavet til Mandø by med Låningsvejen er 11 km lang, de 6 km af dem er gennem vadehavet. Vejen er bygget på en lav dæmning, derfor er den som regel tør ved lavvandet, altså ebbe. Forskellen på høj- og lavvande er ca 1,75m.

mandoe-vadehavet
mandoe-traktor-tur
mandoe-bussen
Kontakt
Kristina Møller
RundtiDanmark@RundtiDanmark.dk