Rundtidanmark_flag

Mandø

Køretur gennem Vadehavet

mandoe-bus

Mandø ligger midt i Nationalpark Vadehavet. Men en køretur gennem Vadehavet kan man nå Mandø. Man skal køre afsted ved lavvande på en offentlig vej, Låningsvejen. Låningsvejen er hævet over havbunden, men oversvømmes to gange i døgnet af tidevandet, hvor man ikke kan køre på den til eller fra Mandø. 

Man kan bestille en tur via traktor busserne som holder til ved Vadehavscenteret, fra busserne har man et godt udsyn over Låningsvejen og er sikker på man kommer til Mandø i god behold. Man kan også vælge at køre selv. Her anbefales det at kontakte Ellen fra Brugsen på Mandø på +45 75 44 51 02 og få information om tidevandet.

Mandoe-traktor-tur
mandoe-vadehavet

Låningsvejen er en offentlig anlagt vej fra fastlandet, ved Vester Vedstedt ud til Mandø By. Tidevandet er afhængigt af månen og blæsten. Turen gennem Vadehavet til Mandø by med Låningsvejen er 11 km lang, de 6 km af dem er gennem vadehavet. Vejen er bygget på en lav dæmning, derfor er den som regel tør ved lavvandet, altså ebbe. Forskellen på høj- og lavvande er ca 1,75m.

mandoe-vadehavet
mandoe-traktor-tur
mandoe-bussen

Kontakt

Kristina Møller
Tlf. 20924059
RundtiDanmark@RundtiDanmark.dk

Bliv inspireret til et Ø-besøg med Nyhedsbrevet