Jegindoe

Allan Bernhard vil løbe langs kysten på alle Danmarks beboede øer

Ø1 i Løbeprojektet - Jegindø

Kort introduktion til Allans Ø – Løbeprojekt

Allan har besluttet at give sig selv en stor udfordring – at løbe så tæt på vandkanten som muligt, dvs. på stranden, eller nærmeste vej eller sti, på alle Danmarks beboede øer.

Allan gør sit forarbejde inden sine Ø – Løb.
Han tjekker vejret, ifht. nedbør, vind, temperatur samt tidevandstabeller.

Heldigvis har Allan kontaktet Rundt i Danmark, så hans projekt kan komme lidt bredere ud, og give lidt mere omtale til Danmarks smukke øer.

Ø – 1. Jegindø 19. nov. 2022.

allan-bernhard-oe-loebeprojekt-jegindoe
Allan Bernhard - Jegindø i Ø-Løbeprojekt

Fakta om Jegindø
Jegindø ligger i den vestlige del af Limfjorden. Den er forbundet med Thyholm via en dæmning. Øens areal er 7,91 km² og der bor ca. 389 øboere.
Øen ligger i Struer Kommune, og hovedbyen hedder Jegind.

jegindoe-kort

Allans egen beskrivelse af Ø - Løbeturen på Jegindø

Mit løbeprojekt med at løbe rundt på alle danske beboede øer begyndte idag (19. nov. 2022)

Jegindø viste sig lidt fra den barske side i dag, med kulde og vind – men heldigvis er der årstider også for naturoplevelser, og selv på en overskyet dag som i dag, så var der masser at kigge på.
Allan fortæller; at fokus på mine løbeture er, at komme rundt så tæt på vandkanten som muligt, på stranden, veje eller stier.  På Jegindø, er der ikke så mange stier rundt om øen, så derfor gik turen primært på stranden i vandkanten.

Tidevandstabellen sagde lavvande, så stranden var bred, men utrolig stenet til tider. Skaller var der nok af, og mindet fra denne tur er også en stor tyndskallet trugmusling.
Selvom manglen på stier langs med stranden var en udfordring, så kunne jeg se at der var en del stier der gik ned på stranden, samt bænke og borde placeret rundt på øens strande, og især Bøhl strand må helt sikker være en lækkerbisken en varm sommerdag, med lavt vand, sand og mulighed for en lang gåtur langs stranden ud til spidsen.
Jeg startede på den lille P-plads lige efter jeg havde krydset broen – en lille super flot plads, med et nybygget toilet (der desværre var vinterlukket). Turen gik med uret rundt, og efter ca. 4 km nåede jeg til Fjordhuset på nordsiden af øen – fik et par gode billeder af strandene på vejen, og af selve fjordhuset. 
Bøhl strand blev også tilbagelagt og efter 8 km ramte jeg den hyggelige havn ved Jegindø havn.
Super nye og flotte ferielejligheder, et spisested der var vinterlukket og et havnebad der også var kørt i vinterhi – men vidner om en aktiv sommer destination.
Så gik turen mod syd – og jeg fulgte for en stund den officielle Jegindø rundt rute (den blå rute), men da den ville bringe mig ind i landet, så hoppede jeg af den efter en lille km og fulgte så stranden de næste 2 km. En meget stenet og uvejsom tur – med våde og ømme fødder som belønning 🙂
Men syd tippen kom til syne, og jeg kunne se at det i dag var muligt at krydse det stykke med sten, hvor højvandet nok forhindrer at komme helt ud på sydspidsen. Så fuglene og jeg var helt der ude hvor kragerne vender. 
Lidt ind på en grusvej (endelig lidt godt underlag) og igennem sommerhusområdet på sydspidsen. Virkeligt et dejligt sted med fjordudsigt. 3 km hjem til bilen langs stranden og Jegindø var “besejret”. 
En kold dag, hvor de eneste jeg mødte var 2 glade sommerhusejere der hilste friskt samt en medarbejder på havnen.

Allans Jegindø løbedata:
Distance: 16,15 km
Tid: 2:11:29
Samlet stigning: 217 m

jegindoe
jegindoe
jegindoe

Fotos af Allan Bernhard 19. Nov. 2022

- Allans Ø - Løbeprojekter -

Aarø – Ø-Løbeprojekt

Aarø…

Allan Bernhard vil løbe…

Jegindø – Ø-Løbeprojekt

Jegindø…

Allan Bernhard vil løbe…

Kontakt
Kristina Møller RundtiDanmark@RundtiDanmark.dk