Rundtidanmark-flag

Avernakø

Ø-Rejseberetning - Avernakø

Det blev til en rask gåtur…

Vi var 5 personer og en hund på turen til Avernakø. Vi havde været over Lyø først, og havde derfor kun 3 timers tid på Avernakø. Her så vi bla. det smukke Majtræ. Vi gik fra færgehavnen ind mod Avernak By ad Hovedvejen. Vi fortsatte af den, men holdt til højre da vi kom til Skallevej. Her fortsatte vi af super fine kuperet grussti, men fine udsigt over marker til havet. Her passerede vi både det fine shelter og Lejrplads, samt de 3 stendysser. Vi fulgte Skallevej hen til Munke, hvor der er flere fine gårdbutikker. Her mødte vi igen Hovedvejen, og fortsatte videre ud mod Korshavn. Vi ville meget gerne lige nå at se Drejet, dæmningsvejen til Korshavn. Vi stod og nød den smukke udsigt, men havde desværre ikke tid til at komme helt til Korshavn, så vi vendte om og gik i rask trav med Hovedvejen mod færgehavnen. 

På Hovedvejen passerede vi bla. den smukke Avernakø Kirke, Avernakø Landhotel, Multibanen, Købmanden, Forsamlingshuset og kom igen gennem Avernak By. 
Generelt er der mange meget velholdte gamle bindingsværkshuse på Avernakø. Vi passerede også flere små private fine loppemarkeder, hvilket altid er hyggeligt.

Jeg vil anbefale at man har mere tid end vi havde, hvis det stod til mig gerne en hel dag på Avernakø, eller en mini ferie. 

avernakoe
Lopper på Avernakø
hus-avernakoe
Fint hus på Avernakø
hund-avernakoe
Hund på tur i snor på Avernakø
Kontakt
Kristina Møller RundtiDanmark@RundtiDanmark.dk