Rundtidanmark-flag

Drejø

drejoe-legeplads
Sports legeplads på Drejø
drejoe-fugletaarn
Drejø Fugletårn
drejoe-legeplads
Sports legeplads ved Drejø Havn

Ø-Rejseberetning - Drejø

Vi startede om formiddagen i Svendborg, og var forbi og Skarø inden turen kom til Drejø.
Det var Alfred og jeg der var på tur.

Vi kom til Drejø Ny Havn, hvor vi gik vejen ind til land. Hvor det første vi så, var en virkelig fed motionslegeplads. Alfred er vild med sådanne steder, så her gjorde vi med det samme hold.

Efterfølgende gik vi op ad Drejø Brovej, forbi Drejø Koloni og ind til Drejø By. Her passerede vi lige inden Den Gl. Smedie. Her var også gadekæret, og fine gamle huse – rigtig ø-idyl.
Vi drejede til højre af Kirkevej, hvor vi gik forbi små finde bænke med *Ta´ en pause* #Drejø skrevet på. Og det er virkelig også det man har lyst til her i disse omgivelser. Her var der også slag af lidt drikkelse og loppe ting.
Vi fortsatte videre forbi forsamlingshuset og forbi Kroen og Købmanden, og videre ud af Vigsvej. Vi kom forbi en mark, hvor vi så rådyr inden mellem kornet, så vi kunne kun se dem når de stod helt stille med hovedet over, eller når de hoppede afsted.

Da vi gik forbi Husmandsvej, var der en bod med marmelader fra Drejø. Lækkert!
Herfra gik vi ned til Drejø Gl. Havn. Her var hygligt, en teltplads og lidt liv. 

Vi gik til højre af Hyllehovedsvejen langs vandet indtil stien drejede til højre. Her gik vi op mod Nørresø, hvor der er et fint fugletårn. Vi kravlede op og kiggede efter fugle.

Herfra gik vi op til Husmandsvej, og så Gårdbutikken Nørresø. Her var vi lige inde et smut.

Vi fortsatte af Horskærvejen, en fin lang lige vej med massere af træer på begge sider hele vejen. Her var der også loppesalg på flere af gårdene vi gik forbi. 

Da vi mødte Drejø Brovej drejede vi til venstre og ned til havnen igen. Hernede gik Alfred igang med at lege på motions legepladsen igen, men vi ventede på færgen der skulle komme og sejle os tilbage til Svendborg.

Vi kunne sagtens have brugt længere til på skønne Drejø – der var mange steder vi ikke nåede at se på sydkysten og helt ude ved Klinten!

På gensyn Drejø!

drejoe
DREJØ af sten
drejoe-vejviser
Vejviser på Drejø
drejoe-raadyr
Rådyr på Drejø
Kontakt
Kristina Møller RundtiDanmark@RundtiDanmark.dk