Rundtidanmark-flag

Femø

femoe-havn-skib
Skib i Femø Havn
femoe-kunst
Instrument kunst på Femø
femoe-baenk
Fin Femø Bænk med Femø Ø-tegning

Ø-Rejseberetning - Femø


Anders og jeg tog færgen lidt over middag til Femø. Det var sidst i september 2020, og det var overraskende godt vejr. Vi sad ude på dækket hele vejen, det var stille og skønt solskin!

Vi ankom til Femø Havn. Jeg havde selv cykel med, men vi skulle leje en til Anders. Det gik nemt og smertefrit ovre ved Høkeren.

Vi cyklede afsted ad Pigmosevej, og til højre oppe ved Kirkehældevej. Vi kunne allerede her mærke og se at det blev en kuperede cykeltur, især ift. Fejø. 

Vejen gik ind til Sønderby, hvor vi cyklede lidt rundt og kiggede på huse. Her står bla. en masse fine skulpturer ved gadekæret! 
Herfra cyklede vi mere syd på af Krangs Stub – her skal man lige være opmærksom på at tage den længst mod vest, da den anden ender blindt! 

Vi cyklede rundt mod vest og vejen ændre navn til Nystængevej og hele vejen tilbage til Sønderby. Fin tur!

Vi cyklede hen og fandt Damstrædet, den nordlige vej ud af Sønderby. En dejlig kuperet cykelvej, fyldt med træer.

På dette stræde, findes Eventyrstrædet. Her gemmer der sig eventyr figurer som trolde og hekse i de gamle popler i træerne. Sjovt og fint, og så kan man gætte løs hvilke eventyr der er tale om – Det var jeg ret vild med!

Lige efter Eventyrstrædet kom vi til sportspladsen, en boldbane, hvor der også er teltplads, samt shelters.

Vi kørte videre, og Damstrædet bliver til Askhavnsvej, som vi tog hele vejen rundt i Nørreby. Vi kom bla. forbi Højriis og Femø Kro. 

Vi fortsatte af Kalvemosevej, og vendte en lille km derude af – kørte tilbage til Femø Kro og ned til højre ad Langemose. Her var en virkelig smuk udsigt nordøst på! Vi kørte tilbage til Nørreby, og videre ud mod vest til Gåsemosevej og helt ud mod vest. Her drejede vi mod syd af Kongevejen. Denne fulgte vi hele vejen til Askhavnsvej – hvor den fine Kongesten står. Herfra kørte vi af den, og ind til Femø Havn. Her er også en samling  huse.

Det var utrolig nemt at finde rundt på Femø. Der er gode stier og veje. Man bør have et par timer mere end hvad vi havde – jeg anbefaler en hel dag!

femoe-vejbod
Vejbod med salg af frugt og Femø bænke
femoe-boldbane-shelterplads
Boldbane og Shelter plads på Femø
femoe-vej
Vej på Femø
femoe-eventyrstraedet
Eventyrstrædet på Femø
Kontakt
Kristina Møller RundtiDanmark@RundtiDanmark.dk