oroe-natur
Naturen på Orø tæt ved campingpladsen
oroe-toget
Toget på Orø
oroe-hus
Hus på Orø

Ø-Rejseberetning - Orø

En ø-tur uden børn.. i august 2020.

Anders og jeg havde besluttet os på en alene tur til Orø, hvor der bare skulle vandres løs.

Vi tog bilen fra Hundige, hvor vi har kolonihave. Det var sommer og solskin – skønt dansk sommervejr!
Vi kørte til Hammer Banke Havn, for at tage Østre Færge.

Allerede da vi landede på Orø var der noget kultur på Stejlepladsen. Herfra gik vi op ad Østre Færgevej, en lidt stor vej at gå på, men så snart bilerne fra færgen var kørt forbi, gik det fint. Vi fortsatte da vejen blev til Bygaden, og kom til Orø Kirke og Orø Kro. 

Vi drejede ned ad Brøndevej, hvor vi bla. mødte Orø Toget, kom forbi Orø Forsamlingshus og kom til supermarkedet på Orø. Her var der et loppemarked på en græsplæne lige ved. Her fik jeg naturligvis købt et par ting!! Vi fik også lige fyldt lidt på fra supermarkedet – hvorefter vi fortsatte til Orø Havn.

Her sad vi lidt og nød havne miljøet, som var roligt og hyggeligt!

Herfra startede vi på trampesti 1. Dvs den grønne på Orø kortet. Vi gik dog af Mejerivej og Vestrestrandvej, men startede så rigtigt når den gik ud i naturen rigtigt.

Det var skønt at gå langs vandet på Orø´s vestkyst, og vindmøllerne. Vi kom rundt om pynten og gik udenfor Orø Dyrepark, og kom videre til Orø Campingplads. Her var liv og glade dage, og kø ved ishuset. Det var også en stor dansk lørdag sommerdag, og folk ville på stranden, som ligger lige ved.

Vi fortsatte ud til næste pynt og videre langs vandet. Her blev også plukket en del brombær i dette område. Der er også en del informationstavler på lidt kunst på turen – godt planlagt!

Da vi kom til Næsbyvej valgte vi at følge den. Derfra ramte vi Bygaden og så ned ad Østre Færgevej til Kabelfærgen. 

Det var en skøn tur på Orø – vejret og stemningen var helt perfekt – her kan vi godt komme tilbage og tage flere vandreture 🙂

oroe-trampesti-vandretur
Trampesti på Orø
oroe-brombaer
Brombær på Orø ved campingpladsen
oroe-faergen-hammer-bakke-havn
Færgen til Orø fra Hammer Bakke Havn
Kontakt
Kristina Møller RundtiDanmark@RundtiDanmark.dk