- Traktortur på ebbevej til Svelmø -

Traktortur i både traktorhuset og på ladet

Vi sad på ladet af traktoren på vej til Svelmø. Vi havde enormt meget udstyr med, så vi kunne kun lige være der. Det var lidt sjovt at sidde med fødderne dinglende udover kanten. Vi hoppede da også i et par gange undervejs, da det var rigeligt varmt havet. 
Vi nåede til Lille Svelmø, og kørte hele vejen til Store Svelmø. Duften af Ø-liv slog os med det samme, skønt at være så tæt på havet.

På hjemturen fik vi lov at sidde i traktorhuset. Her sad vi på første parket og så traktoren køre gennem det klare vand, samtidigt med at kitesurferne drønede forbi os. Skønt syn!

svelmoe-traktortur
svelmoe-traktortur
Traktor tur til Svelmø
svelmoe-traktor
Traktortur til Svelmø
svelmoe-traktortur
Traktortur gennem vandet til Svelmø

- Kort om det Sydfynske Øhav -

Det sydfynske øhav er en idyllisk øgruppe beliggende syd for Fyn, en stor ø i Danmark.
Dette charmerende øhav består af mange små øer, holme og skær og er kendt for sin naturskønhed, maritime atmosfære og historiske betydning.
Kendetegn ved det sydfynske øhav:

– Geografisk Beliggenhed:
Det sydfynske øhav strækker sig langs Fyns sydlige kyst og ud mod Det Sydfynske Øhav. Det er omgivet af farvande som Svendborg Sund, Drejø Sund og Langelandsbæltet.

– Mangfoldige Øer:
Øhavet består af adskillige øer i varierende størrelser. Nogle af de kendte øer inkluderer Ærø, Skarø, Drejø, Birkholm og Hjortø. Hver ø har sin egen unikke karakter og atmosfære.

– Kystlinje og Skærgårdsidyl:
Det sydfynske øhav byder på en smuk kystlinje med maleriske bugter, klitter og sandstrande. Den skærgårdsprægede idyl skaber en perfekt ramme for både maritime eventyr og afslappende øhop.

– Historisk Betydning:
Øerne i dette område har en lang historie, der går tilbage til vikingetiden og middelalderen. Nogle af øerne har bevaret gamle bygninger, kirker og andre historiske steder, der fortæller om regionens fortid.

– Maritimt Liv og Fiskeri:
Det sydfynske øhav har traditionelt været hjemsted for fiskere og søfolk. Fiskeri og maritimt liv har været vigtige elementer i regionens kultur og økonomi.

– Sejlads og Lystbåde:
Med sit roligt farvand og smukke natur er det sydfynske øhav et populært sejladsområde. Lystbåde og sejlere nyder at udforske de rolige farvande og besøge de forskellige øer.

– Naturreservater:
Nogle dele af det sydfynske øhav er designet som naturreservater for at bevare det rige dyreliv og unikke økosystemer. Dette inkluderer beskyttede områder og fuglereservater.

– Turisme og Besøgende:
Øhavet tiltrækker turister og besøgende, der søger en rolig og naturskøn ferieoplevelse. Turister kan udforske øerne, deltage i vandreture, besøge kulturelle seværdigheder og nyde det maritime miljø.

Det sydfynske øhav er således et smukt område, der indfanger essensen af dansk skærgårdsliv. Dets historie, naturlige skønhed og maritime atmosfære gør det til et særligt sted for både lokale og besøgende.

Kontakt
Kristina Møller
RundtiDanmark@RundtiDanmark.dk