Rundtidanmark-flag

Barsø

barsoe-baenk-udsigt
barsoe-faergeleje-bars-cafe
barsoe-koeer

Ø-Rejseberetning - Barsø


Turen startede aftenen inden, hvor jeg skrev en mail til Barsøfærgen. Det var midt i juli, så jeg regnede egentlig ikke med personalet havde tid til at svare mig tilbage. Kl. 8 næste morgen ringede den sejeste dame fra Barsøfærgen. Min søn Alfred (på 8 år) og jeg fik pladser på en tur kl. ca. 12, og hjem igen sidst på eftermiddagen. Vi havde en køretur fra Midtjylland og hele vejen ned til Barsø Landing, så var det bare at komme afsted i en fart. Vi kom frem til et meget stille område, med en lækker strand. Vi kunne se over på Barsø, og færgen var netop påvej mod os.

Færgen, samt billet overblikket blev styret af en medarbejder, og jeg må sige, hun havde styr på sagerne, og viste stort overskud. Vi blev krydset af, færgen blev fyldt, og så sejlede vi afsted. Vejret var stille og roligt, så det hele gik som smurt til Barsø. Fra færgen kunne man se Barsø Huset som er fint gul og ligger lige venstre fra færgelejet. Vi gik i land, og orienterede os ved toilethuset, hvor der var et kort over øen. Vi gik op ad Barsø Bygade, forbi Bars Kaffehus, og videre ind på midten af øen. Her kom vi forbi flere flotte bindingsværkshuset med fine stokroser. Alle de *store* veje på Barsø hedder Barsø Bygade, så man skal lige huske at orientere sig, men det er ikke svært. Vi gik rundt hvor vi bla. kom forbi Bjerggaard, hvor vi så nogen søde køer. De så dejlig nysgerrige ud. Vi kom også til et Orangeri / Atelier. Her kunne vi læse og se billeder om Barsø´s historie. Vi så især på billederne, hvilket var virkelig spændende.

Vi mødte også landmænd der kom kørerne på de smalle veje, og så dem arbejde på markerne. Midt på øen var der også en fantastisk udsigt ud over markerne til havet. Vi sad bla. på en bænk et godt stykke tid og spiste madpakken og nød udsigten. Der var en dejlig ro omkring os, hvilket gjorde ø-turen rigtig afslappende.

Vi gik i retning mod havnen, hvor vi smuttede ind i Bars Kaffehus på vejen. Her kiggede vi på nogen af de lokales varer, med ingredienser fra Barsø. Bagved udenfor Bars kaffehus er der et område hvor de har en labyrint. Dette er sjovt for børnene og barnlige sjæle. 

Herfra gik vi ned til lystbådehavnen, og videre ud øst på ad en lille sti. Her kom vi til et hus helt ned til vandet. Her var et smalt område hvor man kunne gå langs vandet. Her øvede Alfred sig længe i at slå smut. Vi sad her længe, lige indtil vi kunne se vores færge komme fra Barsø Landing.

Hjemturen gik ligeså stille og roligt hjem, og vi var godt tilfredse efter en dag med meget luft i hovedet.

barsoe-mark
Mark på Barsø
barsoe-stokroser
Pinke stokroser på Barsø
barsoe-kyst
Barsø færgeleje og lystbådehavn
Kontakt
Kristina Møller RundtiDanmark@RundtiDanmark.dk