På nordsiden af fjorden Kaldbaksfjørður 17 km. nord for Tórshavn ligger Kaldbak.
Bygden kom først på det færøske vejnet i 1980.
Langs fjorden ved Kaldbak er der havbrug – hvor der opfostres laks, ørreder og kammuslinger. Dette ses langs landevejen, hvor der er fodersiloer, hvilket gør det muligt at foderet automatisk tilsættes via slanger fra fodersiloerne ud til bassinerne. Der er mulighed for at se ørred og laks springe i havbrugene langs med vejen til Kaldbak fra Torshavn.
Tilbage i 1970érne og 80érne blev der produceret glasfiberbåde i Kaldbak. Disse både kan ses overalt på Færøerne – og deres udseende er det samme som den traditionelle Færøbåd.
Den første skole i bygden kom i 1911, med et klasseværelse. Siden udvidede den i 1970, 1982 og 2003.
Der er gjort arkæologiske fund, der viser at Kaldbak har været beboet siden det 11. århundrede.
Kaldbaksfjørðurs nordlige fjeldsider er domineret af hundreder af mindre vandfald når det regner kraftigt.
I bunden af fjorden på vej til Kaldbak fra Torshavn er der udsigt til Nólsoy.
Kaldbak Kirke
Kaldbak Kirke er en typisk færøsk trækirke fra 1835 – renoveret i 1847. Den ligger helt ned mod vandet og opført af tjæret tømmer, med et tag af græstørv. Over forkirken i vest er opført en hvid tagrytter med pyramidespir.
Indgangsdøren er på nordsiden, hvor der også er en dør til præsteværelset. Mellem disse døre er der 3 tre vinduer mens der er seks på den anden side, samt to i korgavlen.
Indvendigt står kirken umalet med et udsavet korgitter og der er intet loft eller hvælv.
Inde i kirken er den ene lysekrone skænket til kirken af en menighed på Fyn.
Ved Kaldbak Kirke er der det særlige, at den kun er oplyst af stearinlys – som den eneste på Færøerne. Der er kun elektricitet til orglet.