Nyheder på Rundt i Danmark

17. september 2021

Nyhed fra: Ritzau

Område

Verden

Naturen

plastik-world-cleanup-day-2021

World Cleanup Day - Lørdag d. 18. sep.

Lørdag den 18. september afholdes der for fjerde år i træk, World Cleanup Day, som er verdens største civile begivenhed.
Sidste år deltog 166 lande og mere end 11 millioner mennesker.
Op imod 15.000 af dem var danskere, der tilsammen fik indsamlet mere end 26,5 tons affald i den danske natur, fordelt på omtrent 750 oprydninger.
I år rydder vi op igen og Plastic Change laver et såkaldt Producent Tjek på det indsamlet affald.

Til World Cleanup Day samles hele verden om at rydde op og nationale samt internationale producenter, hvis emballageaffald bliver fundet i naturen bliver navngivet via et Producent Tjek.
Miljøorganisationen Plastic Change har de seneste år været tovholder for initiativet i Danmark, og står igen i år i spidsen for at kortlægge producenterne bag affaldet, under en række indsamlinger.
Til sidste års World Cleanup Day blev der lavet 575 producent tjek i 55 lande verden over, hvor navne som Coca-Cola, Nestlé og PepsiCo blev identificeret blandt de mest plastik forurenende producenter globalt.

”Vi vil gerne have så mange som muligt ud og rydde op i den danske natur men det handler ikke længere kun om affaldsoprydninger.
Producent Tjek tilgangen er civilsamfundets bedste bud på at rykke ansvaret for forurenende indpakning og emballage over på producenterne.
Formålet er ikke at udskamme nogen men at få producenterne til at lave bedre emballager, der ikke ender i natur og hav” Siger Anne Aittomaki strategisk direktør i Plastic Change.

Til dette års World Cleanup Day har Plastic Change en skraldeindsamling på Gammel Strand i København, hvor alle der deltager i World Cleanup Day i København inviteres til at aflevere det indsamlet affald.
Her står et team klar til at sortere og registrere affaldet, så vi kan blive klogere på, hvilken type affald der er indsamlet.
Registrering af affaldet vil indgå i den danske producent tjek rapport, som offentliggøres i løbet af efteråret 2021 og indgå i det globale datasæt i samarbejde med den globale bevægelse Break Free From Plastic.
Sidste år var det brands som Stimorol, Prince, Kinder, Tuborg, og Haribo & McDonalds, der lagde navne til de top fem mest forurenede brands i Danmark.

Udover producent tjek i København vil der blive foretaget omtrent 10 andre producent tjek rundt omkring i Danmark, hvor frivillige, identificerer de producenter, der står bag plastikaffaldet, som vi finder i naturen.

Andre nyheder på Rundt i Danmark

Find en ø ud fra Landsdel

Oplevelser på Sjælland

Heatherhill – Nordsjælland

Heatherhill – Nordsjælland

Oplev Heatherhill strand

Den Gule By – Vesterbro – Jernbanebyen

Den Gule By –

Vesterbros oase –

Kongens Have – Rosenborg Slotshave

Kongens Have – Rosenborg

Københavns mest populære

Nyboder – boligkvarter i København

Nyboder – boligkvarter i

Oplev boligkvarteret fra

Køge Nord Station

Køge Nord Station

Broen er udformet

Stevns Fyr

Stevns Fyr

Oplev udsigten fra

Omø Fyr

Omø Fyr

Omøs 22 m

Stevns Klint

Stevns Klint

UNESCOs verdensarvsliste Stevns

Faxe Kalkbrud

Faxe Kalkbrud

Tag på fossiljagt

Gåsetårnet

Gåsetårnet

Vordingborgs Slot /

Rododendron have

Rododendron have

Nivaagaards Romantiske Have

Karlstrup Kalkgrav

Karlstrup Kalkgrav

Oplev Karlstrup Kalkgrav

Trolde jagt

Trolde jagt

Thomas Dambo´s Trolde

Dyrehaven

Dyrehaven

Previous Next Oplev

Kontakt

Kristina Møller
Tlf. 20924059
RundtiDanmark@RundtiDanmark.dk

Bliv inspireret til et Ø-besøg med Nyhedsbrevet