Rundtidanmark_flag

Venø

venoesund-faergen
Venøsund færgen
venoe-faergen
Venø Færgen
venoe-boldbane
Venø Boldbane

Ø - Rejseberetning - Venø


De 5 var på tur igen.. Alfred, min kæreste og hans 2 drenge Eskild & Viggo og jeg tog turen fra midt Jylland til Limfjorden for at sejle på en dagstur til Venø. 

Det var sidst i januar 2021, midt i corona nedlukningen.

Solen skinnede hele vejen til Kneppen, hvor vi landede og færgen sejlede 5 min efter. Vejret var stadig skøn da vi landede på Venø. Vi kørte nordpå af Sønderskovvej. På vejen til vest så vi en fin strand, og videre så vi marker mod øst.

Vi kom til T-krydset med mindesstenen i midten og Venø Kirke ligefrem. Vi holdt ind ved kirken og gik en fin tur rundt om den. Vi snakkede om at det er Danmarks mindste kirke og at den er lavet af kampesten. Kirken var åben, så vi kiggede naturligvis ind.
Lige ved kirken kan man kører ned mod øst, hvor campingpladsen og deres kiosk er.

Vi kørte videre af Klitten og Nørskovvej, forbi efterskolen og videre til Venøborg. Vi drejede mod vest, og kørte ud for enden hvor lejskolen ligger. Her var den smukkeste udsigt, udover havet og over til Jylland. Solen skinnede stadig, men vinden var bidende kold. Vi kunne se store skyer komme fra Jylland fra vest. Vi spiste madpakken i bilen og det begyndte at se lige så langsomt. I løbet af den halve time vi sad her og nød udsigten, begyndte det at sne mere og mere.

Vi kørte tilbage til Nørskovej og fulgte den hele vejen rundt på nordspidsen af Venø. Her så vi bla. fasaner. På et tidspunkt bliver vejen til Havstokken, og den fulgte vi ud på vestkysten og ind mod Venø By.

Vi stoppede ved Venø Kro. Den var ikke åben, men udenfor er der en boldbane, som vi tænkte vi lige ville prøve. Sneen faldt nu meget tæt, og vinden havde taget til. Det blev til en sjov fodboldkamp, hvor vi var mere hvide end normal farvede bagefter. Her så vi desværre også et dødt rådyr.
Vi satte os våde og kolde ind i bilen, og kørte ned til Venø Havn. Her gik drengene igang med at smide store sneklumper i vandet. 

Den smukke gamle færge Venøsund ligger i havnen. Den var virkelig et idylisk syn, også selvom det sneede voldsomt.
Havnen ser virkelig hyggelig ud, og man kan næsten mærke sommerstemningen selv på en vinterdag hvor sneede falder ned.

To af drengene og jeg begyndte at gå, det var så smukt når sneen bare væltede ned. Vi gik videre ud af Havstokken og hen til Mindestenen og Venø Kirke. Og fortsatte ned af Sønderskovvej mod Venø Odde. Det var efterhånden ret svært at se noget i snevejret, så heldigvis fik vi tommede de andre til at tage os op igen.

Vi kørte alle sammen mod Venø Odde hvor færgen går fra. Påvejen sydpå så vi et rådyr hoppe og løbe rundt fra marken mod øst til marken mod vest. Skønt syn.

Snevejret kom som en stor overraskelse for os. Turen blev anderledes end planlagt, og vi ville gerne have set lidt mere… Men, Venø var godt nok smuk både grøn og hvid – Forhåbentlig kommer vi tilbage en anden gang igen!

venoe-by
Venø By
venoe-mindestenen
Mindestenen på Venø
venoe-skilte
Venø skilte
Kontakt
Kristina Møller RundtiDanmark@RundtiDanmark.dk